Hvad er den mest miljørigtige varmekilde?

De fleste vil gerne have et miljørigtigt hjem, og en stor del af dette, er en miljørigtig varmekilde. Der er er mange der påstår at have den mest miljørigtige varmeløsning, men hvad er egentlig det rigtige? Her kan du læse mere om varmekilder, og blive klogere på, hvad du skal vælge for et klimavenligt hjem. 

Oliefyr og pillefyr?

Der er mange der påstår, at oliefyr og pillefyr er de mest miljørigtige varmekilder, men dette kommer altså helt an på, hvad man sammenligner med. Hvis man sammenligner med varme baseret på el eller fjernvarme, så er det helt klart en meget bedre løsning, der gør boligen langt mere selvforsynet med varme. Det er dog ikke, den mest miljørigtige løsning, og hvis du alligevel er ved at bygge nyt hus eller er på jagt efter den mest optimale varmekilde til dit hjem, så er det meget bedre at kigge på den løsning, der troner over dem alle.

For hvad er egentlig den mest miljørigtige varmeløsning, og hvordan fungerer den? Det skal vi kigge lidt nærmere på.

Varmepumpe og jordvarmeanlæg vinder

Det er faktisk varmepumper og jordvarmeanlæg, der er den mest miljørigtige varmekilde at vælge, hvis du vil finde den bedste varmekilde til hjem. Mange tror at man skal bygge fra bunden af, for at kunne få plads til en varmepumpe og få den til at fungere optimalt, men en varmepumpe kan sagtens installeres i en ældre bolig, uden problemer. Det er først når der er tale om jordvarmeanlæg, at det hele bliver langt mere besværligt, selv om det er en virkelig god varmeløsning. Det kræver bare meget plads, en stor indledende investering og meget arbejde, for at få den installeret. Når det så er gjort, så er der mange penge at spare. Men det er det også med varmepumper. Med en varmepumpe, kan du nemlig spare mange penge på sigt. Man skal simpelthen se på det som en investering – en god investering. Det koster en del her og nu, men på sigt, så kan det sagtens betale sig – og tjene sig ind. En luft til luft varmepumpe, kan for eksempel tjene sig ind på blot 5-10 år. Dette er en af de mest populære løsninger, når det kommer til varmepumpe. Der findes også varmepumpeløsninger, der lader dig varme din bolig op OG dit vand op. Det er med andre ord en totalløsning, der fører til at du sparer endnu flere penge. Dette er også tilfældet, med et jordvarmeanlæg.

Varmepumpe giver dig muligheden for at spare mange penge på sigt. Det er langt den mest miljørigtige løsning, fordi den er svært energieffektiv. Det vil sige, at den producerer meget mere energi, end det den bruger. Det giver langt billigere energi for dig. Der er altså ingen tvivl om hvad du skal vælge, hvis du vil finde den løsning, der er den mest miljørigtige. Husk at få den installeret af en fagperson. Man kan i det hele taget, godt benytte sig af fagpersoners ekspertise, lige når det kommer til miljøoptimering af hjemmet.

Denne her side giver dig en god oversigt over, fagpersoner der kan bidrage til at optimere dit hjem.