Sådan køber du ”sikkert” plastiklegetøj

ANNONCE

Børn er mere sårbare overfor de kemiske stoffer som kan findes i bl.a. plastiklegetøj, da deres kroppe endnu ikke er udviklet til at modstå disse. Hvis man ligger disse sammen med, at legetøjet ofte puttes i munden, så kan man pludselig se faren ved de kemiske stoffer f.eks. fremkommende i plastiklegetøj.

Sikkert plastiklegetøj

Når det kommer til de kemiske stoffer der benyttes i plastiklegetøj, så er der selvfølgelig restriktioner, men dette betyder ikke, at farlige stoffer som f.eks. phtalater, tungmetaller og visse opløsningsmidler ikke er at finde deri. F.eks. benytter mange producenter Phtalater til, at blødegøre plastiklegetøj. Problemet med at benytte Phtalater er, at disse igennem diverse undersøgelser, er fremvist at være hormonforstyrrende. Disse hormonforstyrrende tæller bl.a. nedsættelse af frugtbarhed og endda frembringelse af visse kræfttyper.

Det kan lade sig gøre at undgå disse skadende kemiske stoffer

Det er ikke nok regulering på området endnu, og derfor kan man ikke altid gå efter diverse mærkater på legetøjet. Men selvom disse ikke er eksisterende, så er der dog en række tips til, hvordan du køber plastiklegetøj uden disse kemiske stoffer.

 • Lugt til legetøjet på forhånd. Hvis det lugter kraftigt af kemikalier, så kan man ofte være sikker på, at det faktisk indeholder farlige kemikalier.
 • Gå efter legetøj med ”CE-mærket”, som europæiske virksomheder er underlagt og betyder, at legetøjet indeholder en række sundheds-, sikkerheds- og miljømæssige krav.
 • Gå efter plastiklegetøj som er hårdt, fremfor det bløde plastik. Ofte vil blød plastik nemlig indeholde langt flere kemikalier. Kan palstiklegetøjet bøjes, så er det formentlig blødt plastik.
 • Spørg webshoppen/butikken om de har legetøj som ikke indeholder PVC og phtalate. Det er en nem måde hvorpå, du kan høre hvorvidt de har viden indenfor feltet.

Det er vigtigt at påpege, at disse tips ikke fremviser 100%, hvorvidt et stykke plastiklegetøj indeholder kemiske stoffer eller ej. Derfor kan det også være en god ide, at overveje muligheden for at erhverve sig legetøj, som slet ikke indeholder disse kemiske stoffer. Her kan man nemlig overvej at erhverve sig trælegetøj, som behandlet med den rigtige overflade etc., ikke har disse kemiske stoffer.

3 comments on “Sådan køber du ”sikkert” plastiklegetøj

 1. Use SendBulkMails.com to run email campaigns from your own private dashboard.

  Cold emails are allowed and won’t get you blocked 🙂

  – 1Mil emails / mo @ $99 USD
  – Dedicated IP and Domain Included
  – Detailed statistical reports (delivery, bounce, clicks etc.)
  – Quick and easy setup with extended support at no extra cost.
  – Cancel anytime!

  Regards,
  http://www.SendBulkMails.com

 2. Do you need more clients?

  We have amazing databases starting at $9.99 until the end of the Month!

  Visit us at StarDataGroup.com

 3. SendBulkMails.com allows you to reach out to clients via cold email marketing.

  – 1Mil emails starter package
  – Dedicated IP and Domain Included

  – Detailed statistical reports (delivery, bounce, clicks etc.)

  – Quick and easy setup with extended support at no extra cost.

  – Cancel anytime!

  SendBulkMails.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.