Børnevenlig sommerferie i Italien

ANNONCE

Det skønne Italien er kendt for sin charmerende åbenhed, gode mad og historiske vingesus – men mange tænker måske først og fremmest romantisk kærlighedsferie, når de tænker ferie og Italien! Og det er nu en skam, for det traditionsrige land, som sætter familiesamværet og la dolce vita højere end noget andet, er simpelthen et paradis for børn!

Først og fremmest skal I selvfølgelig afveje med børnenes alder, hvilken type ferie, der vil gøre sig bedst – både i forhold til det praktiske omkring transport og overnatning, men også i forhold til børnenes interesser. Får du hele familien med på aktiv dagstur i Dolomitterne eller på vandring i skønne Toscanske naturområder? Er de mange overvældende indtryk fra bylivet i Milano, Rom og Firenze for stor en mundfuld for en følsom spirrevip i klapvogn?

Landet byder på det hele, og du kan finde vidt forskellige attraktioner og feriedestinationer i Italien fra Nord til Syd. Så her vil jeg fremhæve de ting, som jeg synes giver ingredienserne til en perfekt familieferie – al romano!

Børneservice er i top

I mange europæiske lande oplever man ikke altid den største venlighed, når man ruller ind på fortovscaféen eller aftenrestauranten med sin klapvogn – det optager plads, børnene laver lidt larm, mens de leger, og ofte tager måltidet liiidt længere – så som børnefamilie får man heller ikke altid det bedste bord anvist af tjeneren! Ydermere er der ikke altid de gode puslerumsfaciliteter, som vi nyder godt af her i Skandinavien.

Men i Italien har jeg altså flere gange oplevet, at en dygtig og menneskeklog tjener tager sit job seriøst – og giver alle gæster, store som små, den bedste oplevelse! Der er bare en større livslyst og åbenhed for at spørge ind til gæsterne, eller kommunikere med fagter, også selvom gæsten kun er 2 år gammel. Det har ganske givet noget at gøre med den større familiekultur – børn og ældre skal ikke puttes i institution og ud af syne, de er og bliver simpelthen en aktiv og central del af familien. Derfor tør jeg også godt sige, at jeg har set langt flere legesager og legeområder i selv finere italienske restauranter, end jeg har i svenske eller tyske.

Natur og leg i børnehøjde

Italien har stor udendørskultur og ikke mindst strandkultur – de mange og lange kyststrækninger byder på forfriskende havbad og vandkamp, såvel som at ture i sejlbåd er en yndet aktivitet. Grib derfor muligheden for at være ved vandet eller at tage med på guidet sejltur, hvor børnene kan få en ægte sydlandsk oplevelse af Middelhavet.

Mange steder rundt om i landet vil du desuden finde skønne familiedrevne bed and breakfast-steder, hvor I bliver modtaget som en del af familien og kan få inspiration og et unikt indblik i, hvordan det italienske familieliv leves. Herudover byder de mange landlige destinationer mange muligheder for gårdferie, så hvis I har dyreglade børn er dette et absolut must. Afslappende ferie i en stille landsby eller længere ude blandt små landbrug,  giver desuden en meget større frihed end byferien: Her kan du sikkert lade ungerne løbe lidt rundt i deres egen legeverden, mens du nyder et glas kølig vin og tid sammen med din partner. Et vaskeægte La dolce vita!