Miljøvenlig mor vs. elektronik

ANNONCE

I nutidens samfund kan det være enormt hårdt at holde sig til miljørigtige produkter og skære ned på brugen af elektronik. Især som mor, kan dette blive en rigtig stor udfordring. Mens en børn er mindre, kan valgene være nemme nok at tage med trælegetøj og økologivenligt tøj, men når børnene selv begynder at ville tage stilling til, hvad de benytter i deres hverdag og går rundt med, så kan problemerne hurtigt opstå.

For selvom man har nogle sunde værdier indenfor hjemmets fire vægge, så er det næsten umuligt at ens børn ikke bliver præget af det miljø, de befinder sig i til dagligt i f.eks. vuggestue, børnehave og senere skole. Vi er alle forskellige og man kan ikke undgå, at de støder f.eks. på elektronik i en ganske ung alder. Og så er det en god idé, at have taget stilling til, hvad man så gør.

Læs også: undgå kemi i tøj & legetøj

Hvordan skal man forholde sig til elektronik?

For hvordan skal man f.eks. forholde sig til elektronik? Her spiller specielt en mobiltelefon en stor rolle og hvis man som forældre har en til nødsituationer, hvordan forklarer man så sine børn, at de ikke må. Det kan være meget besværligt at afholde ens børn fra dette, da vi jo lever i en teknologisk tidsalder og ofte handler det nok mere om, at lave nogle gode og fornuftige regelsæt for hvordan, hvor meget og hvornår, elektronik skal benyttes.

Læs også: Derfor er det vigtigt at beskytte telefonen med børn

Er det okay at sætte sit barn udenfor fælleskabet?

Hvis man er helt imod, at ens børn skal benytte sig af teknologi, er det selvfølgelig helt forståeligt og i sidste ende er det jo ens valg som forældre. Dog bør man tænke på, om det ikke er at sætte ens børn udenfor fælleskabet, hvis de f.eks. ikke får en mobil, som resten af deres kammerater?

For selvom man måske slet ikke har en telefon selv, så er det noget andet med ens børn. De er født i en anden tidsalder og hvis de skiller sig ud fra resten ved ikke at eje en telefon, kan de risikerer at blive drillet eller holdt udenfor. Det er derfor vigtigt at overveje, hvor hårdt man vil sætte ind for dette, som mor.