På barsel i haven

Sommeren er over os, og for mange betyder det renovering av hus og have. Hvis du er på barsel, så kan det være svært at finde tiden til en renovering af boligen, men havearbejde og barsel passer faktisk rigtig fint sammen. Skal du holde barsel i egen have, så læs med her for inspiration.

Gør haven til et hyggelig sted

Når du er på barsel, så passer det rigtig fint med en aktivitet som kan holde til at man går lidt til og fra, og hvor det lille nye familiemedlemmet må være med Dette gør havearbejde til en taknemmelig aktivitet. Du, og baby, får masser af frisk luft, samtidig som du gør haven klar til de næste mange år, med små børn løbende rundt i haven. Det er altså vigtig at du tænker lidt langsigtet når du gør havearbejde. Det er ikke nødvendig at gå så meget i detaljerne, men heller sørge for at skabe en hyggelig, praktisk og dejlig have. Sørg for at finde et dejlig skyggested, hvor du kan gøre klart, som babys sted i haven. Lav flere små oaser i haven, hvor der skabes rum og muligheder, for afslapning, hygge, leg og socialt samvær. Hvad med en stor hængekøje, hvor der er plads til hele familien? Hvis du har plads til det, så kan nogen plantekasser, eller store bildæk, på kort tid forvandles til en lille sandkasse. Både praktisk, og flot at kigge på.

Vælg planter med omhu

Inden du gør haven frodig med et tilfældig udvalg af planer, så kan det være en god ide at du rådfører dig med en lokal gartner. Du vil for alt i verden undgå giftige planter, når snart løber en lille rundt i haven. Haven skal hellere ikke kræve for meget vedligehold, da det ikke harmonerer med et travl småbørnsliv. En dronningebusk, som også går under navnet kolkwitzia amabilis, er en hårdfør og smuk plante, som passer perfekt til en have hvor der løber børn omkring. Lige her, kan du se hvorfor dronningbusken, er så god til det danske klima.

Dronningbusken er smuk hele året, om foråret springer busken ud med smukke grønne blade, mens den om sommeren dækkes af et slør af smukke klokkeformede blomster. Der er noget at nyde hele året rundt, i haven.