Bo godt på få kvadratmeter

Til efteråret skal mange nyudklækkede studenter i gang med drømmeuddannelsen, og byerne flommer derfor over af forventningsfulde unge mennesker. Det kan være lidt af en jungle for de tilrejsende studenter at finde bolig, og mange skal overleve på få kvadratmeter. Heldigvis kan Small Living også være Good Living. Læs med her for inspiration til, hvordan du indretter dig bedst på få kvadratmeter.  

Tænk kreativ opbevaring 

Hvis du skal bo godt på få kvadratmeter, så er det vigtigt, at du udnytter pladsen optimalt. Det betyder, at du skal tænke kvadratmeterne i højden, og dermed udnytte hele rummets potentiale. Der findes f.eks. mange gode løsninger på, hvilken seng du skal investere i. Nogen vælger at få en specialbygget seng, som fungerer mere som en hems. På den måde kan du have en lækker stor seng, samtidig med. at du bibeholder gulvpladsen under sengen. Der findes også flere høj senge på markedet, og en høj seng er ikke kun smart til børneværelset. Mange etværelses lejligheder har opdaget glæden ved at investere i denne type seng. Der findes også flere varianter af den såkaldte Murphy sengen, som bliver slået op som et skab, om dagen, for at blive en lækker stor seng om natten.  

Det er vigtigt, at alt der bliver inddraget i interiøret, skal have en opbevaringsfunktion. Hvis du har et sofabord skal der gerne være opbevaring under bordet. En bænk, kan også være et klædeskab. 

Skydedøre sparer plads 

Hvis du ikke har meget plads, så er det en god ide at investere i nye skydedøre til dit skab. Har du i forvejen normale skabslåger, så er skydedøre en god måde for dig at spare plads. De nye låger skal selvfølgelig være skydedøre efter mål, hvis dit skab har skæve mål. En skydedør fylder ikke i rummet, og er derfor en genial løsning, for dig som lever på lidt plads.  

Det er også en god ide, at du undgår for meget nips og småting. Prøv at tænk på, at alle de ting som er i din lille lejlighed, er der, fordi de har en praktisk betydning. På denne måde, kan du leve godt, på meget lidt plads.