Kom godt i gang med at investere i aktier

Du har sikkert hørt om aktier, og du ved også at aktier er noget, man kan investere i, men hvis du alligevel ikke har fået helt fat i, hvordan aktiemarkedet fungerer, så er der heldigvis hjælp at hente! Herunder får en kort introduktion til aktiemarkedet, så du kan komme godt i gang med at investere.

Hvad er aktier?

En aktie er en ejerandel i en virksomhed. Når en virksomhed bliver børsnoteret, så bliver virksomhedens aktier udbudt i et aktieselskab på en børs. Når virksomheden bliver børsnoteret, så omsættes aktien til en pris. Det er derfor at man kan købe en aktie i en virksomhed. Prisen på aktie bestemmes af udbud og efterspørgsel, men til forskel for andre former for markeder, så er prisen på aktier konstant foranderlig, dvs. At den ændrer sig hele tiden.

I nogle perioder ændrer prisen sig markant. Efterspørgslen på en aktie kan bl.a. være bestemt af det øvrige markedet og ikke mindst verdenssituation. En verdensomspændende pandemi kan eksempelvis få aktiemarkedet til at ændre sig markant, særlig hvis situation går ud over import og eksport af varer.

Hvad vil det sige at investere?

Når man investerer i aktie, så køber man en ejerandel i virksomheden. Dvs. At man bliver aktionær i virksomheden. De fleste virksomheder har flere tusind udbudte aktier, derfor er en aktie i virksomheden oftest en meget lille procentdel af ejerskabet.

Når man investerer i en aktie, så er det ud fra en forhåbning om, at denne investering vil medføre et positivt afkast. På aktiemarkedet er der stor sandsynlighed for et positivt afkast, hvis man investerer på det rette tidspunkt og sælger på det rette tidspunkt. Eftersom at kursen på aktier konstant stiger og falder, så er det vigtigt at holde øje med, hvornår kursen er lav, hvis man vil købe aktier i den pågældende virksomhed. Dermed kan man øge sine chancer for et positivt afkast.

Bliv klogere på aktiemarkedet

Det ovenstående er naturligvis kun en kort introduktion til aktiemarkedet. Det kræver en smule mere viden at komme i gang med at investere. Når først man har læst en grundig introduktion til emnet, så kan man begynde at overveje, hvilke aktier man vil investere i. Når man har fundet en håndfuld virksomheder hvis kurs, man holder øje, så er man klar til at slå til, når det rette tidspunkt melder sig. Køb aktier når kursen falder, og hold derefter nøje øje med din investering. Hvis kursen pludselig stiger helt vildt, kan du nemlig tjene mange penge på din investering.