Gør livet lettere med en barnepige

ANNONCE

Rigtig mange småbørnsfamilier kommer fra tid til anden i tids-kneb og får brug for en barnepige, særligt hvis man ikke lige har bedsteforældre der bor i nærheden. Før børn er mindst 10 år, bør de ikke være alene hjemme, derfor kan det ofte være svært at få familiens kalender til at gå op og få enderne til at mødes. Måske er det kun en eftermiddag i ugen det drejer sig om, måske er det hver tids aften eller hver søndag eftermiddag. Alle familiers behov er forskellige, det handler derfor om at finde en barnepige, som matcher jeres ønsker, og som både I og jeres børn føler jeg trygge ved.

Aflønning af barnepiger er ofte forbundet med sort arbejde, men vidste du godt, at du kan få op til 6000 kr. i fradrag til børnepasning?

I 2011 blev boligjob-ordningen, måske bedre kendte som ”håndværkfradraget” indført som en forsøgsordning. En ordning der i perioden 2015-2017 blev brugt i mere end 1,4 millioner private årsopgørelse, og som derfor fra 2018 blev gjort til en permanent fradragsløsning.

Børnepasning hører ind under servicefradrag og betyder i praksis, at du hvert år kan trække for 6000 kroners babysitting fra i dit årsregnskab. Netop derfor er der faktisk god grund til ikke at “snyde” med betalingen af jeres barnepige. Hvis I er i tvivl om, hvordan I skal dokumentere udbetaling af hans eller hendes løn korrekt, så er der massere af honorar faktura skabeloner tilgængelige online til fri afbenyttelse.

Gode, kompetente og erfarne barnepiger hænger ikke bare på træerne eller dumper belejligt ned fra himlen, det kræver tid og research at finde den helt rette. Forhør jer med fordel i bekendtskabskredsen, i nabolaget eller blandt kollegaerne, måske nogle her kan anbefale en dygtig barnepige. I kan også prøve at lave et opslag på sociale medier, ofte er det jo de personlige anbefalinger, som viser sig at være de mest pålidelige. Og husk så lige på, at det tit og ofte vil tage lidt tid, før jeres børn knytter bånd med barnepigen og føler sig trygge. Måske det vil være en god idé, at han eller hun blot starter med at komme på besøg hos jer en time eller to.