Ting du kan lave med dit barn i weekenden

ANNONCE

Dit barn elsker når du har fri, og I kan have kvalitetstid sammen. I kan starte dagen med at sove længe, da hverken du eller dit barn skal tidligt ud af døren. Ofte er weekenden dog pakket med planer og aktiviteter, som du ikke har tid til at ordne i hverdagen. Nogle gange er det dog vigtigt at trække stikket ud og slappe af med dit barn. Gør hvad han eller hun har lyst til og nyd den tid, som I ikke har i de travle hverdage. Det vil både du og dit barn sætte pris på.

Køkkenaktiviteter

Aktiviteter i køkkenet er altid en god ide. Børnene elsker at hjælpe til og sætte deres eget præg. En eftermiddag kunne eksempelvis bruges på at bage. Der kan gå lang tid med at bage. Der skal handles ind, bages, ventes og til sidst spises. I kan bage en kage til om eftermiddagen, som kan deles med resten af familien eller gæster. I kan også bage pølsehorn, pizzasnegle eller noget helt tredje, som kan komme i madpakken den følgende uge. Så bliver dit barn ellevild for at spise sin madpakke, fordi han eller hun selv har været med til at kreere indholdet. På den måde vil madpakken sjældent komme tung hjem. I kunne også lave aftensmaden sammen. Selvom dit barn måske bare rører lidt i gryden eller strør lidt salt deri, føler han eller hun stadig, at de er en del af madlavningen. Det gør dem stolte. Selvom madlavning i børnehøjde ofte tager længere tid, end hvis du selv står for kokkereringen, så nyd det. Nyd at du for en gangs skyld har selskab i køkkenet og at dit barn har lyst til at hjælpe. Før du ser dig om, er dit barn blevet teenager og måske ikke lige så villig, til at hjælpe med pligter som madlavning.

Kom ud af huset

En weekend kan hurtigt gå med rengøring og film derhjemme. Man finder nemt på aktiviteter indenfor husets vægge, da det bare er nemmest. Dit barn elsker dog lige så meget som dig selv at komme ud og få luftet stængerne. Kom ud, gå i biografen, tag i svømmehallen, tag på museum eller i en forlystelsespark. Det giver bare en helt anden form for kvalitetstid, hvis I kommer ud og laver noget, som I ikke gør så ofte. Derhjemme kan du sætte dit barn til at tegne en tegning eller lave en perleplade, mens du tjekker din mail. Det kan godt være, at I er sammen imens, men du er ikke på samme måde tilstede, som hvis I rent faktisk tager ud og laver en aktivitet sammen. Det behøver heller ikke at være noget, der koster penge. I kan tage på en legeplads, i en park eller på biblioteket. Man kan få mange timer til at gå på biblioteket og samtidig låne bøger med hjem, som også er forskellige fra de, som man har læst højt 100 gange før sengetid. De små eventyr udenfor huset giver energi og livsglæde til jer begge og er nogle, som I kan se tilbage på med et smil på læben.

Renover børneværelset

Gør noget uventet. Renover dit barns værelse. Ligesom du selv godt kan lide at følge boligmoden, har dit barn også idéer og drømme. Selvom de måske ikke efterspørger det, vil et nyrenoveret værelse glæde dem. En ny seng, en ny lampe eller et nyt bord. Mindre kan også gøre det, og I behøver ikke skifte alle møbler og vægfarver ud på en gang. Nogen gange er det dog rart at få det hele ordnet på en gang og et børneværelse kan løbe op. Lån penge hvis økonomien sætter en stopper for projektet, som vil tænde lys i dit barns øjne. Er du lidt af en gør-det-selv-type, kan der også være en del penge at spare. At bygge en hylde kunne måske være et projekt mellem dig og dit barn, da han eller hun sagtens kan hjælpe til. Hvis ikke du orker at ordne det selv, er udvælgelsen af diverse møbler også en leg i sig selv. Her kan dit barn få lov til at slå sig løs og vælge farver og mønstre, som du aldrig i din vildeste fantasi havde drømt om. Men det er dit barns værelse, så indretningen burde også være herefter.

Selskabet bag Kassekreditten.dk blev stiftet af Casper Ravn-Sørensen