Mærkedagen med børn i fokus

ANNONCE

Fastelavn er en af de mærkedage, som står i børnenes tegn. Udklædning, leg og søde sager gør denne dag til noget helt specielt for de små i familien.

Hendes ansigt er dækket af et tyndt lag hvid ansigtsmaling. Læberne lyser mørkerødt. Hun får duften af ansigtsmaling blandet med plastic gennem den røde næse, som hun har påført sig i dagens anledning. På gulvet ligger der grønt, gult, rødt og lilla hår hist og her. Det er fra hendes paryk, der fælder værre end hendes hund gør. Fødderne træder ned i et par træsko, som mindst er fire numre for store. Hun har lånt dem af hendes far.

På den anden side af værelset står hendes veninder og venter. Den ene iført et helt hvidt lagen med huller ved øjnene og munden. Ikke det mest opfindsomme, tænker Sofie. Veninden ved siden af det simple spøgelse har igen i år taget prinsessekostumet på. Hendes lange lyse, krøllede hår er sat fint op, mens den sølvgrå tiara sørger for, at hendes frisure forbliver, som den er. Prinsessen står og vipper lidt på fødderne, så den helt lyserøde prinsessekjole flagrer.

”Så er jeg klar,” siger Sofie med sin lyse pigestemme.

Den lille klovn kommer trippende ind i stuen. I hælene render prinsessen og spøgelset. De fniser og løber målrettet mod køkkenet. En dunst af nybagte boller hænger tykt i luften, og det er netop årsagen til, at pigerne retter fokus mod køkkenet. Sofies mor er i fuld gang med at bage fastelavnsboller, og det er med Sofies yndlingsglasur.

”Boller op, boller ned,

boller i min mave,

hvis jeg ingen boller får,

så laver jeg ballade,” synger de tre piger, mens de løber ind i køkkenet.

Bollerne er ikke helt færdigbagt, så de må vente lidt endnu med at smage. I aften er det fastelavn, og pigerne skal ud og samle slik hos naboerne, inden de sammen med resten af vejen skal slå katten af tønden. Det er en fast tradition.

Tøndeslag og slik

Traditioner skal bevares. Og mærkedage som Fastelavn er en god anledning til at hygge dig med dine børn. Det er en dag, hvor udklædninger stjæler fokus, og hvor koncentrationen er høj hos børnene, når de første tøndeslag skal gives. Alt sammen med ét formål – slik. Slikskålen er vejen til ethvert barns hjerte, og de søde sager er også, hvad der gør Fastelavn til en af de specielle mærkedage for dine børn.

Det er altså bare med at hoppe i kostumet og få købt en masse slik. I aften får du sikkert besøg af et stort antal syngende børn, som ikke bliver tilfredse, hvis du ikke har en håndfuld slik til dem, når sidste vers er sunget.

Husk at medbring katten

Sofie, veninderne og alle de andre børn ser frem til aftenens store begivenhed. Katten skal slås af tønden, og det er højdepunktet for ethvert barn, der elsker Fastelavn. Men hvordan sikrer du, at det forløber, som det skal?

Først og fremmest er det vigtigt, at tønden er fyld op med slik. Derfor skal du ikke spare på pengene, når du drager i supermarkedet efter slik. Jo flere gode sager, der falder ud af tønden, jo gladere bliver børnene i sidste ende. Dernæst handler det om at finde et godt sted, hvor du kan hænge tønden op. Til sidst er det naturligvis en central del af konceptet, at du får købt en dronning krone og en kongekrone. Det er jo vigtigt, at vinderen af legen kan få lov at blære sig efterfølgende.

Den perfekte fastelavn

Fastelavnsfesten løber af stablen i aften. En aften hvor dine børn er i fokus. De klæder sig ud, og de går fra dør til dør og rasler med fastelavnsris for at skaffe sig søde sager. Men hvad gør egentlig fastelavnsfesten perfekt for dine børn?

Den perfekte fastelavn er, når dig og dine børn nyder hinandens selskab med tøndeslag, fastelavnsboller og store mængder slik. Det er en aften, som sætter et smil på læben. Og det er en aften, der bringer dig og dine børn tættere.

Det kræver ikke det helt store budget. Men er din økonomi ikke stor i forvejen, så kan du med fordel lån penge, så hverken dig eller børnene går glip af den perfekte fastelavn.