Gør dit barn klar til at starte i skole

ANNONCE

Det er et kæmpe skridt for et barn at skulle starte i skole. For første gang nogensinde er der nogle helt specifikke regler, som skal overholdes. For mange børn er det svært at forholde sig til, at man skal sidde ned, høre efter og prøve at lære noget. Derfor er det en kæmpe hjælp, hvis du som forælder, gør dit for at forberede dit barn til at starte i skole. På den måde bliver det nemmere for barnet at omstille sig, og det vil derfor blive nemmere for barnet at fokusere på at få nye venner i skolen. Her er 3 guides til, hvordan du kan gøre dit barn så parat som muligt til at starte i skole.

Tal to sprog i hjemmet

Som en form for investering til fremtiden, kan i overveje at tale to sprog derhjemme, allerede fra barnet er helt lille. Al forskning på området viser, at vi som mennesker lærer allerbedst tidligt i vores liv. Et barn har derfor ingen problemer med at lære to sprog i sine første leveår. At kunne to sprog er en fordel allerede fra man starter i skole, og det fortsætter med at være det hele livet. Lærer du for eksempel dit barn engelsk, så vil det have betydeligt lettere ved skolen allerede i indskolingen. Barnet vil nemlig kunne fokusere mere på de andre fag så som matematik og dansk, og på den måde få lagt sig et endnu stærkere fundament, som de vil kunne bygge videre på i resten af deres skoletid.

Gør dit barn klar til ”undervisningssituationen”

I modsætning til det at tale to sprog, så skal dette først implementeres få må måneder inden barnets første skoledag. Det handler om, at i, som forældre, skal prøve at skabe en vis form for kunstig undervisningssituation derhjemme. Det kan man gøre på mange måneder. Enten ved at give sig i kast med en form for hjemmeundervisning, hvor i agerer lærer. I starten skal i måske bare prøve at gøre det i en time, eller sågar bare i en halv. Det handler ikke så meget om, at jeres barn skal lære noget fagligt, men mere om, at det skal få fornemmelsen af, hvad det vil sige at skulle sidde stille og lytte. På den måde finder i også hurtigt ud af, om jeres barn er moden nok til at starte i skole. Det sværeste ved dette er, at jeres barn ser på jer som forældre, og ikke som lærere eller pædagoger, og det kan være svært at opstille hele situationen, hvis jeres barn ikke forstår jeres ændrede karakter.

Apps kan give dit barn et forspring

Det giver sig selv, at det er smart at lære sit barn lidt om de forskellige skolefag, han eller hun kommer til at møde i skolen. Men det kan være svært at vide, hvor man skal begynde – især hvis man ikke selv er lærer, og det er mange år siden, at man selv satte benene på en skole. Men det er der heldigvis råd for. I vores moderne tidsalder er der udviklet adskillige apps, der er designet, til at lære børn i alle aldre så meget som muligt. Disse apps er udviklet på baggrund af valide undersøgelser omkring børns tidlige indlæringsevner. Det kan derfor varmt anbefales, at man i månederne op til barnets skolestart, begynder at introducere sine børn for disse apps. De er lavet, så de ikke kun er informative, men også er sjove at bruge. Så har man et barn, der i forvejen er vant til at spille spil på computeren eller ipad´en, så kan man nemt skifte spillene ud med en lærerig app.

Følger du alle tre anvisninger, så er du garanteret at have gjort mest muligt for, at dit barn er klar til at starte i skole. For det er vigtigt at være klar. Hvis barnet allerede føler sig bagud fra første skoledag, så er der en risiko for, at det altid vil føle sådan.