Sådan optager du et lån når du står i RKI

ANNONCE

RKI er et register for dårlige betalere. Derfor vil bankerne ikke låne dig penge, hvis du står i dette register, da de helst skal have deres penge igen. Dette tror bankerne ikke på, hvis du altså er i dette register. Derfor er det svært at få et lån hvis du står i RKI.

Det er de sjældneste tilfælde at du bare lige kan hoppe ind og ud af RKI samme dag, hvilket gør det rigtig træls, hvis du har brug for pengene lige nu og her.

Men selvom du står i RKI, så er der altså muligheder, selvom de selvfølgelig nok ikke er de helt billigste.

Kviklån/hurtiglån/SMS-lån

Kært barn har mange navne, og det er der også for kviklån.

Kviklån er hvor du ansøger om et beløb og lige så hurtigt som det tager dig at skrive en besked, har du pengene på din konto. Nemt og enkelt.

Dette er en af de eneste måder du kan låne penge, hvis du står registreret i RKI. Dog er der også nogle konsekvenser, men dem kommer vi ind på lidt senere.

Familie og venner

Det er ikke altid lige behageligt at låne penge fra sine nærmeste, men det er altså det bedste alternativ, hvis du står i RKI. Her kan i selv finde en afdragsordning, og eventuelt hvad det skal koste, at låne penge.

Konsekvenserne ved kviklån

Kviklån er dyre. Hvis du førhen har haft et forbrugslån i banken og du synes renten var høj på de 10%, så er det altså ingenting i forhold til kviklån.

Selvom der sikkert står nogle steder, at renten er lav, eller du ikke skal betale renter i 30 dage, så er det stadig dyrt. Faktisk helt umenneskeligt dyrt.

ÅOP

ÅOP betyder Årlig Omkostninger i Procent. Det er et begreb du skal kunne, så du ved hvor meget du over 1 enkelt år, skal tilbagebetale.

Et eksempel hos Kassekreditten hvor du låner 3.000 kroner, står der at renten er på svimlende 150%. Men det stopper ikke her, for du skal se på der hvor der står ÅOP. ÅOP’en siger knap 340%!

Det er altså helt vildt dyrt at låne små 3.000 kroner. Så derfor er det utrolig vigtigt når du optager et kviklån, at du betaler det tilbage hurtigst muligt, så det ikke bliver for dyrt for dig.