Få tid til dig selv under din barsel

Barslen kan måske godt virke som en lang periode, hvor du har masser tid og overskud, men når den først går i gang, kan tiden hurtigt forsvinde. At passe et barn hele dagen hver dag kan hurtigt dræne energien, og det kan være svært at finde særlig mange stunder, hvor du bare har tid til dig selv. Men det er sundt at finde tiden til at fordybe dig i dine egne interesser. Det giver dig den mentale energi, du måske har savnet, og det kan give et større overskud i din dagligdag.

Prøv at være struktureret

At være struktureret med en baby er noget nemmere sagt end gjort, og derfor er man også nødt til at være fleksibel med sine planer. Dog kan det stadig være en hjælp at forsøge at skabe lidt struktur både for dig selv og dit barn. Hvis du har mange ting, der skal ordnes, så gør det til en vane at skrive det ned. Vi er mange, der har det med at gå med alle vores opgaver i hovedet, og de kan lede til unødvendigt stress, fordi vi konstant er bekymrede for at glemme vigtige ting, eller at vi ikke får tid til det hele. To-do lister kan gøre det langt mere overskueligt og nemt at få tingene gjort. Når du har lidt ekstra tid – for eksempel mens babyen sover – kan du blot kigge på listen og gå i gang med den ting, der passer bedst. Der er også noget tilfredsstillende ved at kunne krydse opgaver af på listen. Det kan hjælpe dig med at føle, at du har udrettet noget på dage, der ellers nemt kan føles som om, de flyder sammen.

Forkæl dig selv

Hvis strukturen hjælper dig, kan det faktisk være, du ender med at stå med ekstra tid. Her gælder det virkelig om at sætte dig selv først. Når babyen har det godt, og de praktiske opgaver er af vejen, er det tid til at forkæle dig selv. Det kunne være med et langt karbad, noget lækkert mad, eller en hyggelig cafétur med vennerne.

Det kan godt være svært at finde alle de nødvendige økonomiske midler, når der er kommet et nyt familiemedlem. Men penge skal helst ikke have lov til at stå i vejen for jeres trivsel. Hvis økonomien begynder at være for presset, kan det være en god idé at lære en lån udbyder som Folkelånet bedre at kende. Her kan du få kendskab til dine muligheder for at tage et lån, der kan hjælpe jeres familie gennem de lidt mere pressede tider. Med en god sammenligningsside er desuden langt nemmere at få en overblik. Gå ind og find her det helt rette lån, der passer til dine behov. Så slipper du for bekymringer og kan forsat nyde din barsel.