Lego for alle aldre

Siden Lego blev dannet i 1940, har dette storslåede danske selskab spredt sig til alle dele af verden, og er i dag blevet et globalt fænomen, vis navn og omdømme er et af de mest velkendte nogensinde.

Det er derfor ikke nogen overraskelse, at Lego har haft stor indflydelse på ikke blot Danmarks omdømme, men også på adskillige millioner børn og unges leg og læring igennem årene – og det er netop denne kombination af leg og læring, der har betydet, at Lego de seneste år har indtaget en plads i rampelyset, ikke blot hjemme hos privatfamilier, men også i folkeskolerne, hvor de ellers så simple byggeklodser nu anvendes til undervisning i blandt andet matematik, og adskillige børnehaver stiller hver dag Lego til rådighed for børnene, således at de kan styrke deres intelligens gennem aktiv leg med de farverige brikker.

Længe leve Lego

Lego startede ganske vist ganske simpelt som de velkendte byggeklodser i et hav af farver, men har siden deres oprindelse udviklet sig, og omfatter nu ikke blot de simple byggeklodser, men også et ocean af forskellige legetøjs modeller, designs og computer programmer, udviklet til en ny og spændende æra af elektroniske Lego.

Lego har endda, med deres konstante udvikling og innovation idenfor de seneste år, vundet adskillige voksne menneskers hjerter og sælges nu til alle aldersgrupper; Lige fra Lego Duplo til de mindste i vuggestuer og børnehaver, der b.la. forhandles på Bilka.dk, til de utroligt komplicerede, men smukke Lego modeller med tusindevis af klodser, der udelukkende bygges af de ældre dedikerede fans.

Lego styrker børns udvikling gennem leg

Leg er et af de vigtigste læringsaktiviteter for børn, og netop dette gør alle former for Lego til en ideel tilføjelse til ethvert børneværelse. Få ting i verden giver børn mulighed for den samme kreative leg, som en kassefuld Lego-klodser, der byder på flere timers underholdning alt imens barnet kreere modeller af huse, dyr og fantasifulde væsner.

Legoklodser giver dog ikke blot børn og unge en mulighed for sjov og leg, men giver også børn mulighed for at bygge et uendeligt antal modeller i et utal af scenarier, og styrker derved barnets fantasi. Lego er yderligere med til at styrke barnets evner indenfor rationel tænkning og kategorisering.

Legoklodser giver udover dette også børn en mulighed for at udvikle deres finmotorik, da børnene i deres leg er nødsaget til at samle, bygge og anvende legoklodserne på en praktisk og tænksom måde – klodserne skal trykkes sammen, samles korrekt og stables på en sådan vis, at deres forsigtigt opbyggede model ikke får overbalance.

Derfor er Lego yderst egnet til børn og unge i alle aldre, samt voksne med lyst til en kreativ udfordring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *