Sikkerhed på trampolinen – 5 gode råd

ANNONCE

Har dine børn plaget dig i uendeligheder om at få en trampolin i haven? Børn elsker at hoppe, uanset hvor det foregår, og med en trampolin er der budt på masser af sjov hoppeleg ude i den friske luft. Inden du endelig siger ja til børnenes ønske, skal du dog være opmærksom på en række punkter vedrørende trampolinens sikkerhed.

Der sker nemlig desværre en del uheld på trampoliner hvert år, og derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvilke sikkerhedstiltag du kan bringe frem på bordet, inden trampolinen får sin faste plads i haven.

Tænk på trampolinens placering

Dette punkt gælder især for dig, der ikke har oceaner af kvadratmeter omme i haven. Gå derfor et smut om i haven og overvej, hvor det er bedst at stille trampolinen. I denne forbindelse skal du huske, at der skal være fri passage både over, under og ved siden af trampolinen.

Sørg for at der er mindst halvanden meter hen til hårde ting såsom vægge, grene og legeredskaber, og placer trampolinen helt plant på plænen. Husk endvidere på at binde trampolinen fast, hvis det trækker op til storm, imens hele familien er på ferie.

Sikkerhedsnet

Sikkerhedsnettet til den nye trampolin er ligeledes et punkt, som skal noteres ned på huskelisten. Jo større trampolinen er, jo bedre en ide er det at få fat på nettet. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler endvidere altid brug af sikkerhedsnet.

Ved brug af nettet falder børnene ikke så let ud over kanten, og du behøver ikke konstant at kigge ud af køkkenvinduet, når børnene har det sjovt ude på trampolinen.

Kantbeskyttelse

Da det gerne skal være hurtigt og nemt at komme op og ned af trampolinen, er en god kantbeskyttelse nødvendig. Vedrørende dette punkt skal du sørge for at finde en kantbeskyttelse, der er mindst 20 mm tyk, og som er fyldt med skum. Sørg for at kantbeskyttelsen dækker trampolinens ramme og fjedre. Kig ligeledes efter, om kantbeskyttelsen sidder godt fast, så børnenes ben ikke smutter ned i hullerne ved fjedrene.

Lad små børn hoppe alene

Selvom det kan være noget så sjovt at hoppe sammen fire mand på trampolinen, går dette bare ikke, hvis sikkerheden skal være i top. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler faktisk, at der kun opholder sig en person ad gangen på trampolinen.

Hvis din 12-årige søn og hans kammerat ikke vil gå med til dette, bør du i det mindste sørge for, at børnenes hop og spring afpasses efter hinanden. Eftersom mindre børn på under seks år ikke har en særlig god balanceevne endnu, er det vigtigt, at de hopper alene på trampolinen. Bed derfor de ældre børn om at vente på de små, så alle kan hoppe sikkert på trampolinen.

Hvis du af nogle årsager vælger ikke at være tilstede når dine børn befinder sig på trampolinen, så kan du f.eks. benytte dig af en babyalarm som du kan finde billigt her, til at have et ekstra øje eller øre på børnene mens de er på trampolinen.

Almindelig trampolin eller trampolin til nedgravning

Hvis du har undgået at svare på børnenes ønsker omkring den nye trampolin grundet frygten for et kedeligt visuelt udtryk omme i haven, kan du med fordel overveje at købe en trampolin til nedgravning.

Med denne trampolin kan du både reducere faldhøjden fra trampolinen og gøre det lettere for dine børn at komme op på selve trampolinen. Børnene skal blot træde ind på trampolinen, og så kan legen ellers begynde. Hvis du ønsker at finde en trampolin til nedgravning, kan du klikke her for at læse mere om denne type af trampolin og se eksempler på forskellige trampoliner til nedgravning.