Sådan vælger du den rigtig dåbsgave

ANNONCE

Dåb af barnet er den mest betydningsfulde begivenhed for enhver dansker. Efter alt, er den dag, hvor barnet introduceres til en verden af religion, og i Danmark en begivenhed som samler hele familien for at sige velkommen til den lille ny. I Danmark går vi meget op, at tilbringe dagen med familie og venner, og det er ofte en begivenhed der bliver planlagt i god tid og med meget overvejelse.

arvestykker

Barnedåben har en afgørende betydning, fordi det symboliserer den officielle velkomst af barnet i den kristne verden. Når du bliver inviteret til sådan en fest, så er det også ”påkrævet” at man kommer med en gave – hvilket ikke altid er nemt at vælge.

Der gives mange gaver til barnet, og ikke alle er påkrævet at kunne gavne barnet nu, og må gerne være tiltænkt ungdommen eller det voksne liv. Uanset hvilken gave du vælger, sørg for, at det er symbolsk for din kærlighed og bedste ønsker for barnet. Der er mange gaver, og relationen vil ofte have en indvirkning på hvilken gave der skal gives. Mange mennesker elsker at værne om disse gaver, når de vokser op, og mange danskere har en række af deres dåbsgaver i mange år fremover. Så tanken om at give noget som har en betydning er vigtig, da barnet vil blive mindet om dig resten af livet.

Arvestykkerne

En af de gaver som familien tæt på kan give, er arvestykker som enten allerede er gået i arv over flere omgange, eller som en begyndende tradition. Selvom smykker betragtes som en af de mest almindelige arvestykke, kan du shoppe for forskellige andre ting. Hvad med at give en krybbe, der blev lavet for en ældre familiemedlem eller en Bibel, der er gået ned flere generationer? Sådanne gaver holder stor følelsesmæssig værdi for både forældre og barn.

Læs mere omkring andre gavemuligheder her.